Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердив типову форму обліку доходів і витрат для ФОП-єдинників групи 3 – платників ПДВ

Реклама

Наказом Мінфіну від 30.11.2022 р. № 405 визначено типову форму, за якою здійснюють облік доходів і витрат ФОП - платниками єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ, та порядок її ведення. Документ запрацює з дня його офіційного опублікування.

Типову форму ведуть за вибором платника податку в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет.

У разі ведення обліку доходів і витрат в електронному вигляді платник податку зобов'язаний вести таку форму у форматі EXCEL, крім випадку ведення обліку доходів і витрат в електронній формі засобами електронного кабінету.

Якщо буде обрано спосіб ведення обліку доходів і витрат в електронній формі засобами електронного кабінету, то платник податку зобов'язаний отримати кваліфікований сертифікат відкритого ключа, сформований кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, включених до системи подання податкових документів в електронному вигляді.

Записи у типовій формі виконують за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, окремо про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримані готівкою, фактично безоплатно отримані товари (роботи, послуги) та понесені витрати, зокрема, оплачені придбані товари (роботи, послуги), виплачена зарплата, сплачений ЄСВ тощо.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини