Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в порядку зупинення реєстрації податкових накладних діятимуть із 11 січня

Реклама

27.12.2022 року офіційно опублікована постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 23.12.2022 р. № 1428. Вона набирає чинності через 15 календарних днів з дня її опублікування, тож діятиме із 11.01.2023 року.

Нею передбачено, що у разі прийняття комісією регіонального рівня рішення про врахування таблиці даних платника податку відповідно до п. 16 Порядку зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН у день набрання чинності цією постановою здійснюється автоматична реєстрація ПН/РК, реєстрація яких зупинена відповідно до п. 1 додатка 3 до зазначеного Порядку у період з 14 жовтня 2022 року до дня набрання чинності цією постановою, якщо одночасно виконуються такі умови:

- у таких ПН/РК зазначені операції виключно з кодами товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодами послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що відображені у таблицях даних платника податку, врахованих контролюючими органами;

- щодо таких ПН/РК платника податку комісією регіонального рівня не прийнято рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН відповідно до наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних" від 12.12. 2019 р. № 520 або комісією центрального рівня не прийнято рішення про задоволення/залишення скарги без задоволення на рішення комісії регіонального рівня про відмову в реєстрації ПН/РК в зазначеному Реєстрі;

- наявна сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати ПН/РК в ЄРПН, обчислена відповідно до п. 2001.3 ПКУ.

Про решту змін щодо порядку блокування податкових накладних ми писали у новині «Змінено порядок блокування податкових накладних - рішення Кабміну».

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 31 грудня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини