Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Через війну не подали повідомлення за ф. № 20-ОПП: яка відповідальність

28 грудня 2022, 09:15
1344
0
Автор:
Реклама

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України відповідальність за порушення встановленого порядку взяття на облік (у тому числі за неподання (несвоєчасне подання) повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою № 1-ОПП не застосовується.

Нагадаємо, що у разі виникнення змін у даних, що подаються для взяття на облік згідно з Порядком № 1588, крім змін, які вносяться до ЄДР платник податків зобов'язаний протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік шляхом подання заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою № 1-ОПП з додатку 5 до Порядку № 1588 (п. 9.2 розд. ІХ Порядку № 1588). Водночас, платник податків зобов'язаний стати на облік у контролюючих органах та повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків шляхом подання повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (додаток 10 до Порядку № 1588) протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі неподання повідомлення за ф. № 20-ОПП, заяви за ф. № 1-ОПП застосовується відповідальність передбачена п. 117.1 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.12 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 31 грудня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини