Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС описала порядок переходу ФОП із єдиного податку за ставкою 2% на іншу групу (ставку)

Реклама

В ДПС відповіли, як ФОП на єдиному податку (далі - ЄП) за пільговою ставкою 2% перейти на групу платника ЄП (ставку ЄП), відмінну від тієї, яку застосовувала до обрання пільгової ставки 2%.

ФОП на спрощеній системі оподаткування зі сплатою ЄП за ставкою 2 % для переходу на групу платника ЄП (ставку ЄП), відмінну від тієї, яку така особа застосовувала до обрання особливостей оподаткування, треба:

- повернутися шляхом самостійної відмови від спрощеної системи зі сплатою ЄП за ставкою 2% на групу платника ЄП (ставку ЄП), на якій вона перебувала до обрання особливостей оподаткування, подавши упродовж календарного місяця до його закінчення Заяву з позначкою "Внесення змін", в якій заповнити, зокрема, поля 1 - 4 та 5.1.1;

- перейти на групу (ставку), відмінну від тієї, яку застосовувала до обрання особливостей оподаткування, подавши Заяву з позначкою "Внесення змін" не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу з урахуванням ст. 298 ПКУ.

Водночас у разі проставлення у Заяві позначки "Відмова" ФОП, яка перебувала на спрощеній системі оподаткування (в т.ч. зі сплатою ЄП за ставкою 2%), вважається такою, що обрала перехід на загальну систему оподаткування.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини