Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшення залишку від'ємного значення ПДВ: який період вказувати в додатках до уточнюючого розрахунку

29 грудня 2022, 13:20
3219
0
Автор:
Реклама

У разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути додані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників.

Так, при заповненні рядка 20.2 "Сума від'ємного значення, що не перевищує суму, обчислену відповідно до п. 200 прим. 1.3 розд. V ПКУ на момент подання податкової декларації (рядок 19 - рядок 19.1), яка підлягає бюджетному відшкодуванню" податкової декларації з ПДВ обов'язковим є подання додатка 3 "Розрахунок суми бюджетного відшкодування (Д3)" до декларації (далі - додаток 3).

При заповнення рядка 21 "Сума від'ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (рядок 19.1 + рядок 20.3 декларації) (переноситься до рядка 16.1 декларації наступного звітного (податкового) періоду)" декларації подається додаток 2 "Довідка про суму від'ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду" до декларації (далі - додаток 2).

Відповідно до встановлених форм додатків 2 та 3 у таблиці 1 додатка 2 та у таблиці 2 додатка 3 зазначається, зокрема, звітний (податковий) період, у якому виникло від'ємне значення.

Отже, у випадку збільшення залишку від'ємного значення шляхом подання уточнюючого розрахунку у графі "Звітний (податковий) період, у якому виникла сума від'ємного значення" таблиці 1 додатка 2 або таблиці 2 додатка 3 зазначається звітний (податковий) період, зазначений у податковій декларації з ПДВ, до якої подається уточнюючий розрахунок (тобто період, у якому фактично виникло від'ємне значення).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини