Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передача Z - звітів за відсутності електрики та Інтернету: коли блокуються функції РРО

Реклама

ДПС відреагувала на питання своєчасного формування фіскальних чеків (Z - звітів) під час відсутності зв'язку між РРО та сервером обробки інформації (відсутності електропостачання, Інтернету).

Податківці посилаються на пп. 3.1.2 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Мінфіну від 08.10.2012 р. № 1057. Згідно нього РРО повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв'язку із сервером обробки інформації з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера обробки інформації після відновлення зв'язку. Також відбувається блокування розрахункових операцій при неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації упродовж 72 годин.

Блокування виконання функцій РРО знімають після усунення причини його виникнення (п. 9 Вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування, затверджених постановою КМУ від 18.02.2002 р. № 199).

Тож блокування РРО відбувається при неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації (відсутності електропостачання, Інтернету) не раніше ніж через 72 години. Після відновлення такої можливості РРО розблоковується та накопичена інформація передається до сервера автоматично.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини