Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін пропонує податкові зміни для поступового підвищення ставок акцизного податку

Реклама

Угода про асоціацію передбачає механізм впровадження директив ЄС у національне законодавство України, у тому числі щодо акцизного податку. Тож Мінфін має намір переглянути податкові норми в частині підвищення ставок акцизів, про що свідчить підготовлений законопроект.

Цим документом запропоновані такі зміни до ПКУ:

- для проміжних продуктів збільшується розмір ставки акцизного податку з 8,42 до 12,23 гривні за 1 літр (на 3,81 гривні), тобто на рівні розміру чинної ставки на вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані). Передбачається, що зазначена норма набирає чинності з 01.07.2023 року, враховуючи терміни для замовлення та виготовлення марок акцизного податку на них;

- встановлюються нові розміри ставок акцизного податку на пальне з огляду на їх мінімальний рівень, передбачений Директивою 2003/96/ЄС, які набиратимуть чинності з 01.01.2028 року. Водночас буде графік щорічного збільшення таких ставок з 01.01.2024 року по 31.12.2027 року включно (протягом чотирьох років). Передбачається, що ці перехідні норми починають застосовуватися з 01.01.2024 року;

- уточнюється термін «середньозважена роздрібна ціна продажу сигарет», зокрема зазначається, що така ціна розрахована із суми загальної вартості всіх сигарет з урахуванням усіх податків, реалізованих виробниками на митній території України та ввезених імпортерами на митну територію України.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини