Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Індексація нормативної грошової оцінки земельних ділянок у 2023 році: важливе зауваження Держгеокадастру

Реклама

Держгеокадастр уповноважений за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховувати величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель на виконання ст. 289 ПКУ.

Про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель Держгеокадастр та обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації не пізніше 15 січня поточного року інформують ДПС, власників землі та землекористувачів.

Тому коефіцієнт індексації буде розрахований Держгеокадастром після отримання офіційної інформації від Державної служби статистики про індекс споживчих цін за 2022 рік.

Землевласникам та землекористувачам вказують на доцільність замовляти витяги із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок лише після офіційного інформування Держгеокадастром про розрахований коефіцієнт індексації.

Витяги із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які будуть сформовані в період з 1 січня 2023 року до дати офіційного інформування Держгеокадастром про коефіцієнт індексації не враховуватимуть коефіцієнтів індексації за 2022 рік і, відповідно, значення нормативної грошової оцінки земельних ділянок будуть неактуальними у 2023 році.

Джерело: сайт Держгеокадастру.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини