Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба продовжила термін дії електронних ключів автоматично

6 січня 2023, 16:35
4171
0
Автор:
Реклама

Головне управління ДПС у Запорізькій області повідомило, що у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні запроваджено механізм автоматичного продовження терміну дії електронних ключів, виданих органами податкової служби.

Так, відповідно до постанови Кабміну від 17.03.2022 р. № 300 Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг ДПСУ здійснюється автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів всім користувачам за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Платники, яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати.

Крім того користувачі, які мають чинні сертифікати, мають змогу скористатися онлайн сервісами:

- повторного, дистанційного формування сертифікатів за електронним запитом для самостійного продовження терміну дії сертифікатів на 2 роки (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates);

- дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО, що дає змогу сформувати юридичним особам сертифікати для програмних РРО (https://ca.tax.gov.ua/certs-request-rro).

Новий рік - нова LIGA360 для компаній. Забезпечте інформацією ключових співробітників, автоматизуйте медіамоніторинг та договірну роботу вашого бізнесу. До 15 січня оберіть LIGA360 для 3 чи 5 фахівців, щоб отримати знижку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини