Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив посадові оклади для держслужбовців на 2023 рік

Реклама

06.01.2023 року Уряд ухвалив проект постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15» - повідомив О.Немчінов, Міністр КМУ.

Таким чином вже встановлено схему посадових окладів на посадах державної служби у 2023 році.

Зокрема, посадові оклади для посад державної служби залишаться на рівні 2022 року, за виключенням посад спеціалістів державного органу районного рівня, а також посад спеціалістів державних органів обласного рівня та посад провідних спеціалістів державних органів обласного та районного рівнів.

Також міністр нагадав, що 22.11.2022 року Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад». Він повинен запровадити прозору систему оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад, посилити роль посадового окладу, припинити практику виплат надмірних необґрунтованих надбавок, запровадити дієвий механізм оптимізації граничної чисельності працівників державних органів, впровадити систему грейдів.

Реформа оплати праці запланована із 1 січня 2024 року, крім держслужбовців державних органів, діяльність яких регулюється спеціальними законами, для яких передбачається запровадження нової системи оплати праці з 1 січня 2025 року.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини