Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензія на зберігання пального для заправок генератора в період війни не потрібна - ДПС

9 січня 2023, 16:50
2546
0
Автор:
Реклама

На період воєнного стану та упродовж 30 днів з дня його припинення або скасування:

- суб'єкт господарювання (у т. ч. іноземний суб'єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) має право зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензії на право зберігання пального, результатів надання інших адміністративних послуг);

- зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 літрів на кожному об'єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється суб'єктом господарювання (у т. ч. іноземним суб'єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) на підставі безоплатного подання до територіальних органів ДПС декларації про провадження господарської діяльності із зберігання пального.

Зауважимо, якщо в період воєнного стану та протягом тридцятиденного строку з дня його припинення або скасування контролюючим органом буде виявлено факти зберігання суб'єктом господарювання пального в обсягах понад 2000 літрів без отримання ліцензії та за відсутності належним чином поданої декларації, до такого суб'єкта господарювання застосовується відповідальність, передбачена ст. 17 Закону № 481 за здійснення зберігання пального без ліцензії.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Замов LIGA360 та отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини