Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З’явилися нові типові форми з обліку та списання запасів бюджетними установами: наказ Мінфіну

Реклама

Розпорядники бюджетних коштів застосовують при складанні типових форм з обліку та списання запасів новий порядок, затверджений наказом Мінфіну від 13.12.2022 р. № 431. Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2023 року, але не раніше дня офіційного опублікування.

Також ним же затверджені такі форми:

- Акт приймання-передачі запасів;

- Акт про приймання запасів;

- Прибутковий ордер;

- Акт списання запасів;

- Накладна (вимога);

- Меню-вимога на видачу продуктів харчування;

- Лімітно-забірна картка;

- Картка (книга) складського обліку запасів;

- Журнал реєстрації битого посуду;

- Відомість з надходження продуктів харчування;

- Відомість з витрачання продуктів харчування;

- Матеріальний ярлик.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Суб'єкти державного сектору відповідно до галузевих особливостей можуть розробляти власні форми для оформлення господарських операцій з надходження, руху та вибуття запасів, які повинні містити обов'язкові реквізити, та затверджувати їх у розпорядчому документі про організацію бухгалтерського обліку.

Приймання та оприбуткування матеріальних цінностей, які надійшли від постачальників або від переробників з переробки на стороні, можуть оформлюватись товарно-транспортною накладною з використанням штампа (позначення) про оприбуткування.

Вибуття запасів шляхом реалізації може оформлюватись товарно-транспортною накладною, яку виписує уповноважена особа суб'єкта державного сектору на основі господарського договору, дозволу керівника або уповноваженої ним особи.

Реєстрація первинних документів з надходження та вибуття запасів може оформлюватися реєстром, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі та містить інформацію про кількість первинних документів, номери первинних документів тощо. Реєстр подається до бухгалтерської служби суб'єкта державного сектору разом з відповідними первинними документами та додатками (за наявності) у строки, передбачені графіком документообороту.

Інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання відображається у матеріальному звіті, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі та подається до бухгалтерської служби в строки, передбачені графіком документообороту. Матеріальний звіт заповнюється у кількісному вимірі на підставі первинних документів про наявність та рух запасів.

При необхідності суб'єкти державного сектору можуть передбачати графіком документообороту ведення опису карток з обліку запасів, який складається у довільній формі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини