Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстат пояснив нюанси заповнення звіту про борги з оплати праці

Реклама

Починаючи зі звіту за січень 2023 року юридичні особи подають оновлену форму статзвіту № 3-борг (місячна) "Звіт про заборгованість з оплати праці", затверджену наказом Держстату від 23.06.2022 р. № 195. Вперше її подають не пізніше 7 лютого 2023 року.

Додатково Держстат видав Роз'яснення від 01.08.2022 р. № 19.1.2-12/12-22 щодо показників форми державного статистичного спостереження № 3-борг (місячна).

Показники форми № 3-борг ґрунтуються на даних первинної облікової документації, документів бухгалтерського обліку (особові рахунки працівників, Головна книга, Касова книга) та фінансової звітності, передбачених нормами чинного законодавства, та уключають дані щодо юридичних осіб про суми невиплачених нарахувань з оплати праці, кількість працівників, яким заборгували ці виплати, про суми невиплаченої допомоги з тимчасової втрати працездатності.

Форма № 3-борг містить пояснення щодо основної причини відхилення суми заборгованості за розрахунками з оплати праці більше чи менше 25 % порівняно з попереднім періодом.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини