Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Декларування товарів в міжнародних поштових та експрес-відправленнях: в Держмитслужбі обговорили новації

Реклама

Під час робочої зустрічі керівництва Київської митниці з представниками експресперевізників та поштових операторів обговорили новації законодавства щодо оподаткування митними платежами товарів, що пересилаються в міжнародних поштових та експресвідправленнях та порядку їх декларування. Про це йдеться на сторінці Київської митниці у Facebook.

Адже із 18 січня 2023 року вступають в силу зміни, запроваджені Законом України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оподаткування митними платежами товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, та порядку їх декларування» від 25.01.2022 р. № 1999-IX.

Такі зміни передбачають побудову нової моделі електронного декларування товарів, обліку, обміну попередньою інформацією між митними органами та операторами поштового зв'язку і експресперевізниками.

Вказаний Закон став підставою для змін не лише у підходах до декларування фізичних та юридичних осіб, а й розроблення окремого нормативно-правового акту, що регулюватиме порядок та умови здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експресвідправленнях, діяльність центральних сортувальних станцій, заповнення відповідних реєстрів тощо.

За підсумком зустрічі учасники домовилися повторно зустрітися за кілька тижнів вже після практичного застосування змін. А поки очікується впровадження Держмитслужбою відповідного програмно-інформаційного продукту та пропрацьовуються деталі всього процесу.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Також не пропустіть:

- Митний тариф України версії 2022 року: Закон діє із 1 січня;

- Держмитслужба затвердила перехідні таблиці для використання УКТЗЕД версії 2022 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини