Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстат виклав нові роз'яснення щодо показників Звіту про виробництво та реалізацію промислової продукції

18 січня 2023, 14:55
1759
0
Автор:
Реклама

Держстат виклав роз'яснення від 31.10.2022 р. № 19.1.2-12/43-22, які містять інформацію про показники форми державного статистичного спостереження № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції" (далі - форма).

Показники форми характеризують:

- кількість виробленої промислової продукції (на власних або орендованих потужностях, із власної сировини та/або сировини замовника) (валове виробництво);

- вартість робіт із перероблення сировини замовника;

- вартість промислових послуг (оброблення продукції, ремонт та технічне обслуговування, установлення та монтаж);

- кількість і вартість реалізованої промислової продукції, виробленої із власної сировини.

У межах договору про спільну діяльність показники форми містять дані сторони договору, на потужностях якої (власних чи орендованих) вироблено продукцію, і охоплюють загальний обсяг її виробництва.

Дані замовників, які вступають у договірні відносини з підрядниками щодо виконання частини виробничого процесу або навіть повного виробничого процесу виробництва промислової продукції, форма не вміщує.

Показники форми не містять інформацію про промислову продукцію (у т. ч. послугу), вироблену за межами території України.

У формі ідентифікацію показників за видами промислової продукції щодо назви виду продукції, одиниці вимірювання та коду продукції здійснено відповідно до Номенклатури продукції промисловості (НПП) за позиціями, які мають річну періодичність (позначки "м, р" або "р" у графі 4 НПП).

Показники форми містять дані за звітний рік у цілому по підприємству (юридичній особі, відокремленому підрозділу).

Попередні роз'яснення щодо показників форми державного статистичного спостереження № 1П-НПП (річна) "Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції" від 22.08.2022 р. № 19.1.2-12/18-22 з 1 січня 2023 року є недійсними.

Складаєте річну статистичну та фінансову звітність? Знайдіть альбом, перелік та календар подання форм від Держстату в LIGA360. А якщо виникли питання - читайте спеціальний розділ "Звітність". Замовте LIGA360:Бухгалтер, щоб подавати звітність без турбот.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини