Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податки та ЄСВ, сплачені на невірні реквізити рахунків, можна перекинути за заявою в ДПС

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Київській області пояснили платникам податків, які помилково сплатили податки та збори на неправильні реквізити, як подати заяву на перекид коштів.

Для ЄСВ потрібно скористатися заявою за формою, визначеною у додатку 1 до Порядку № 417. Її надсилають в електронному вигляді через Електронний кабінет, де в меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету прикріплюється сканована заява. Заяву також можна подати на паперовому носії до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру сплачених коштів;

Якщо ж помилково сплатили податки та збори (крім ЄСВ), то керуємося наказом Мінфіну від 11.02.2019 р. № 60.

Зазначену заяву платник може створити та надіслати через приватну частину Електронного кабінету, де в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» заповнюється заява: за формою:

- J1302001- для юридичних осіб;

- F1302001 - для фізичних осіб.

Також заяву можна подати на паперовому носії до територіального органу ДПС за місцем обліку платника податків.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини