Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС може нарахувати зайвий борг через помилки в призначенні платежу при сплаті податків

Реклама

Податківці вкотре вказують на важливість звертати увагу при заповненні поля «Призначення платежу» платіжного доручення на сплату податків. Платники податків повинні керуватися вимогами Порядку № 666.

Поле «Призначення платежу» платіжки використовують для обліку сплачених сум в ІС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП.

При некоректному заповненні цього поля сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез'ясована, а в ІКП може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафи за несвоєчасну сплату платежу.

Навіть, коли уточнено призначення нез'ясованого платежу на підставі заяви платника, то така сума буде внесена до ІКП платника податків не раніше дати поданої ним заяви. За період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафи.

Також ознайомтеся із публікаціями:

- Нові правила списання податкових боргів;

- Чи може інша особа сплатити податки за підприємця.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини