Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафує ДПС за несвоєчасне подання зарплатної звітності із додатками у період воєнного стану

Реклама

В ДПС відповіли, чи застосовується фінансова відповідальність за несвоєчасне подання Розрахунку з додатками 1, 2, 3, 4ДФ, 5, 6 у період воєнного стану в Україн.

Податківці нагадали, що згідно із п. 119.1 ПКУ неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою штраф в розмірі 1020 грн.

За відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов'язок, зокрема щодо дотримання термінів подання звітності, платники податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов'язковим виконанням таких обов'язків протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні (абз. 1 пп. 69.1 підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ).

У свою чергу платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати обов'язки, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, зокрема, щодо дотримання термінів подання звітності, за звітні (податкові) періоди - 2021 рік (для звітності, яка подається за річний звітний (податковий) період), граничний термін подання якої припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до 1 червня 2022 року, I квартал 2022 року (для звітності, що подається за квартальний звітний (податковий) період) та звітності за лютий - травень 2022 року (для звітності, що подається за місячний звітний (податковий) період), за умови подання такої звітності до контролюючого органу не пізніше 20 липня 2022 року (абз. 6 пп. 69.1 підрозілу 10 розілу XX "Перехідні положення" ПКУ).

Якщо платника податків звільнено від відповідальності з підстав, визначених, зокрема, абз. 6 пп. 69.1 підрозілу 10 розілу XX "Перехідні положення" ПКУ, податкові повідомлення-рішення, якими були визначені йому штрафні (фінансові) санкції та/або пеня за несвоєчасне виконання податкових обов'язків, крім сплати ПДФО та/або військового збору, визначених абз. 4-8 абз. 6 пп. 69.1 підрозілу 10 розілу XX "Перехідні положення" ПКУ, вважають скасованими (відкликаними) з дня набрання чинності Законом № 2836 (абз. 9 абз. 6 пп. 69.1 підрозілу 10 розілу XX "Перехідні положення" ПКУ).

Також перегляньте статті:

- Не подали податковий розрахунок за І квартал - чи правомірно ДПС вимагає сплатити штраф;

- Через відсутність світла відсутні Z-звіти на РРО або ПРРО: чим підтвердити, щоб уникнути відповідальності;

- Війна завадила подати вчасно ф. № 20-ОПП: чи передбачена відповідальність.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини