Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може військове звання надати право присвоїти вищий ранг при прийнятті до місцевої ради – НАДС

Реклама

Нацагентство з питань держслужби нагадує, що при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування присвоюють ранги у межах відповідної категорії посад (ст.15 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування").

Натомість співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями встановлюється для випадків призначення осіб, яким присвоєно такі спеціальні звання, на посади держслужбовців, на яких може бути присвоєно нижчий ранг (ч. 2 ст. 39 Закону України «Про державну службу").

Однак законодавством не передбачено співвідношення між рангами посадових осіб місцевого самоврядування і військовими званнями.

Адже дія Закону України «Про державну службу" не поширюється, зокрема на посадових осіб місцевого самоврядування, а Постанова № 306 застосовується лише при присвоєнні рангів держслужбовців.

Тож при прийнятті на посаду до органу місцевого самоврядування особи, яка має військове звання, їй присвоюють ранг посадової особи місцевого самоврядування в межах займаної категорії посад.

Джерело: лист НАДС від 18.11.2022 р. № 4706/10.3-22.

Також переглядайте новини:

- Державна та військова служба: в НАЗК пояснили коли вони сумісні в період воєнного стану;

- Як звільнитися службовцю місцевої ради, зареєстрованому як ВПО: інструкція НАДС;

- На посади в органи місцевого самоврядування у період війни призначають без конкурсу - НАДС.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини