Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи відмовлять у підтвердженні статусу єдинника 4-ої групи на 2023 рік за наявності податкового боргу – ДПС

Реклама

Платниками єдиного податку четвертої групи не можуть бути суб'єкти господарювання, які станом на 1 січня базового (звітного) року мають податковий борг (недоїмку), за винятком безнадійного податкового боргу, який виник внаслідок дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин). На це вказали в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області із посиланням на пп. 291.513 ПКУ.

Однак ця норма з урахуванням судової практики може бути застосована у разі набуття статусу платника єдиного податку, а не у випадку його підтвердження.

Тож, якщо суб'єкт господарювання у 2022 році перебував у статусі платника єдиного податку четвертої групи, наявність у нього станом на 1 січня 2023 року податкового боргу не є підставою для відмови у підтвердженні статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2023 рік.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини