Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судові повістки почнуть надсилати через один з месенджерів — де очікувати повідомлення від суду

27 січня 2023, 14:00
1610
0
Автор:
Реклама

Державна судова адміністрація України повідомляє, що судові повістки, повідомлення та виклики відтепер надходитимуть і на електронні месенджери учасників процесу.

Відповідний порядок затверджено наказом ДСА України від 23.01.2023 р. № 28. Згідно з порядком повістки за заявою учасника судового процесу першочергово надсилатимуться на месенджер. У випадку, коли мобільний телефон абонента не "прив'язаний" до месенджеру, повістки як і раніше надходитимуть у формі SMS-повідомлень.

Наразі завершуються розробка сервісу щодо автоматичного надсилання судами повісток на месенджер Viber. Впровадити сервіс заплановано не пізніше 10.02.2023 р.

Месенджер, аналогічно SMS-повідомленням, забезпечуватиме доставку текстових повідомлень на номери мобільних телефонів учасників справи, що цілком відповідає нормам процесуального законодавства в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв'язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їх видалення чи коригування).

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини