Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновив НП(С)БО 14 «Оренда»

Реклама

Наказом Мінфіну від 28.12.2022 р. № 468 затверджені зміни до деяких нормативно-правових актів з бух обліку.

Ключова зміна - нова редакція Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 14 «Оренда», затвердженого наказом Мінфіну від 28.07.2000 р. № 181.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Норми НП(С)БО 14 «Оренда» застосовуються підприємствами, організаціями та іншими юридичними особами незалежно від форм власності (крім бюджетних установ та підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за МСФЗ). Воно не поширюється на:

1) договори оренди, пов'язані з розвідкою та використанням природних та подібних невідтворюваних ресурсів (за винятком оренди земельних ділянок);

2) договори щодо використання авторських і суміжних прав;

3) договори оренди єдиних (цілісних) майнових комплексів;

4) оцінку біологічних активів - об'єктів оренди, які оцінені за справедливою вартістю, зменшеною на очікувані витрати;

5) на оцінку об'єктів інвестиційної нерухомості, які оцінені за справедливою вартістю.

Окрім того, наказ вносить зміни до НП(С)БО 8 «Нематеріальні активи», зокрема щодо приведення у відповідність до МСФЗ для малих та середніх підприємств відображення у бухгалтерському обліку господарських операцій, пов'язаних з орендою.

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини