Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Казначейське обслуговування місцевих бюджетів: змінено вимоги до платіжок та оновлено форми документів

Реклама

Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів зазнав змін завдяки наказу Мінфіну від 30.12.2022 р. № 477.

По-перше, передбачено, що розпорядники бюджетних коштів (одержувачі бюджетних коштів) подають платіжні та іншв документи до органів Казначейства в паперовій формі з разом із електронним носієм інформації, на якому записано файли проектів цих документів.

По-друге, платіжні інструкції подають до органів Казначейства в паперовій або електронній формі. Форму платіжної інструкції визначено Порядком казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженим наказом Мінфін від 24.12.2012 р. № 1407.

Треба враховувати, що затвердили оновлену форму платіжки для бюджетних установ.

У разі невідповідності дати подання платіжної інструкції у паперовій формі даті, зазначеній у полі "Дата складання", на всіх примірниках такої інструкції обов'язково проставляються дата її отримання та підпис відповідного працівника органу Казначейства.

По-третє, оновлено форми довідок про операції за коштами місцевих бюджетів в іноземній та національній валюті, а також довідки про надходження у натуральній формі.

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини