Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В порядку складання типових форм з обліку та списання запасів плануються зміни

Реклама

Мінфін розробив проект змін до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб'єктами державного сектору.

По-перше, інформація про залишок запасів у місцях зберігання на початок і кінець місяця, про їх надходження та витрачання може відображатися у матеріальному звіті, який складається матеріально відповідальною особою в довільній формі, якщо його складання передбачено розпорядчим документом, затвердженим керівником.

По-друге, за необхідності суб'єкти державного сектору можуть вести опис карток з обліку запасів, якщо облік ведеться не в книгах, а на картках, який складається у довільній формі.

По-третє, прибутковий ордер може застосовуватися для оформлення господарських операцій з отримання матеріальних цінностей, які надходять від постачальників або від переробників з переробки на стороні, оприбуткування матеріальних цінностей, які відповідають критеріям визнання запасів, але раніше не були відображені в балансі, а також отриманих від ліквідації та розбирання необоротних активів.

По-четверте, у накладній (вимозі) сума ПДВ наводиться суб'єктами державного сектору, які є платниками ПДВ, у разі відпуску матеріальних цінностей стороннім організаціям.

Також ознайомтеся із новиною «З'явилися нові типові форми з обліку та списання запасів бюджетними установами: наказ Мінфіну».

Готуєте фінансову й бюджетну звітність? Шукайте рекомендації в LIGA360, а також скористайтеся інструментами онлайн-звітності. Замовте LIGA360 прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини