Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ФОП через представника подати документи щодо неможливості виконати податкові обов’язки

Реклама

Податківці Черкащини пояснюють, оскільки ФОП може вести справи, пов'язані зі сплатою податків, через свого представника (уповноважену особу) відповідно до ст. 19 ПКУ, то такий представник (уповноважена особа) може підписати та подати заяву та документи щодо неможливості виконання податкових обов'язків у паперовій формі до органу ДПС за місцем податкової адреси або будь-якого сервісного центру, або надіслати поштою з повідомленням про вручення.

Водночас у разі подання заяви та документів щодо неможливості виконання податкових обов'язків особисто законним представником (уповноваженою особою) ФОП необхідно пред'явити довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку на представництво інтересів та ведення справ, пов'язаних із сплатою податків ФОП та її копію, а також оригінал і копію документа, що посвідчує особу такого представника.

Якщо надіслано поштою заяву та документи щодо неможливості виконання податкових обов'язків, то додається також копія довіреності, засвідчена в нотаріальному порядку на представництво інтересів та ведення справ, пов'язаних із сплатою податків ФОП та копія документа, що посвідчує особу такого представника.

Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ та Перелік документів, що підтверджують неможливість платника податків - фізичної особи, зокрема самозайнятої особи, своєчасно виконати свій податковий обов'язок, у тому числі обов'язок податкового агента, затверджені наказом Мінфіну від 29.07.2022 р. № 225, та діють із 06.09.2022 року.

Додатково переглядайте - «Неможливо виконати податкові обов'язки через війну: чи штрафує ДПС за неподання заяви і підтверджуючих документів».

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини