Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неможливо виконати податкові обов’язки через війну: чи штрафує ДПС за неподання заяви і підтверджуючих документів

Реклама

В ДПС пояснили, чи нестиме платник податків відповідальність, якщо він не має можливості подати заяву і всі підтверджуючі документи про неможливість виконання податкових обов'язків відповідно до наказу Мінфіну від 29.07.2022 р. № 225.

Платники податків мають право подати заяву, документи, інформацію про неможливість виконати податкові обов'язки одночасно з набуттям можливості виконати один із податкових обов'язків (реєстрація податкових накладних, подання звітності, сплати невиконаного податкового зобов'язання та ін.) таким платником податку, але не пізніше 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платника податків.

Платники податків, які набули можливість виконання одного із податкових обов'язків (реєстрація податкових накладних, подання звітності, сплата невиконаного податкового зобов'язання та ін.) та не подали у строки, встановлені п. 3 та 4 розділу ІІ Порядку, заяви у довільній формі та відповідних документів (копії документів), що підтверджують неможливість виконання податкового обов'язку або щодо яких контролюючий орган прийняв вмотивоване рішення щодо можливості своєчасного виконання таким платником податків свого податкового обов'язку, вважаються такими, що мають можливість своєчасно виконати податкові обов'язки у терміни, визначені ПКУ або іншим законодавством, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

До платників, які не мають можливості подати заяву і всі підтверджуючі документи про неможливість виконання податкових обов'язків відповідно до вимог Порядку, орган ДПС не застосовує відповідальність.

Максимум зручних інструментів для роботи бухгалтера - у рішенні LIGA360. Новини й аналітичні видання, форми та бланки, а також відповіді з актуальних питань воєнного стану й законодавчих змін. Замовити зараз.

Також переглядайте публікації:

- Податківці нагадали про термін подання заяв для підтвердження неможливості виконати податковий обов'язок;

- Неможливість виконувати податкові обов'язки під час війни: в ДПС відповіли на нові питання;

- Неможливість виконувати податкові обов'язки під час війни: в ДПС надали додаткові пояснення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини