Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як розглядається виключення платника ПДВ з переліку ризикових

Реклама

В Головному управлінні ДПС у м. Києві відповіли, в якому порядку розглядається виключення платника податку ПДВ з переліку ризикових.

При встановлення відповідності платника податку хоча б одному з критеріїв ризиковості комісія регіонального рівня приймає рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку.

Комісія регіонального рівня розглядає виключення платника податку з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку, у разі виявлення обставин та/або отримання інформації, що свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості, та/або отримання інформації та копій відповідних документів від платника податку, які свідчать про невідповідність платника податку критеріям ризиковості.

Документи, необхідні для розгляду виключення платника податку з переліку ризикових можуть бути:

- договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них;

- договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;

- первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи (інвентаризаційні описи), у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявних типових форм та галузевої специфіки, накладні;

- розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків;

- документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством;

- інші документи, які підтверджують невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку.

Інформацію та копії документів, подані платником податку, комісія регіонального рівня розглядає упродовж 7 робочих днів, які настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення.

Скористайтеся в роботі публікаціями:

- Блокування ПН/РК: черговий update від Кабміну;

- Неприйняття таблиці даних: практика оскарження.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини