Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерухомість в різних районах, але в одній територіальній громаді: куди подається декларація

2 лютого 2023, 13:35
518
0
Автор:
Реклама

Якщо об'єкти нерухомості знаходяться на території територіальної громади у місті з районним поділом в різних районах такого міста, і ці райони обслуговуються різними контролюючими органами, то податкова декларація з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Декларація), подається до контролюючого органу, який згідно з розподілом повноважень між контролюючими органами, що обслуговують райони міста, уповноважений на адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у такому місті. Про це повідомляє ДПС у роз'ясненні із категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Інформацію про такий уповноважений контролюючий орган можна отримати у будь-якому контролюючому органі такого міста.

Разом з тим, у разі подання Декларації до іншого контролюючого органу міста платнику надійде повідомлення про контролюючий орган, який для створеної у місті територіальної громади («Код за КАТОТТГ території територіальної громади» якої зазначений платником у Декларації) визначений відповідно до розподілу повноважень для адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У такому разі повторне подання Декларації до уповноваженого контролюючого органу не потрібне.

Радимо ознайомитись також із матеріалом "Податок на нерухомість і плата за землю на період воєнного стану: як визначити "пільгову" територію".

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини