Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи подавати юрособі в податкову повідомлення про відкриття або закриття рахунків в іноземних банках

9 лютого 2023, 17:00
1411
0
Автор:
Реклама

ПКУ та іншими нормативно-правовими актами України не передбачено подання до контролюючого органу юридичними особами або самозайнятими особами повідомлення про відкриття або закриття рахунків в іноземних банках та інших фінансових установах за межами України. На цьому наголошують фахівці ГУ ДПС у м. Києві.

Спеціалісти відзначили, що інформація щодо банківських рахунків юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, на його запит щодо наявності банківських рахунків.

Водночас, контролюючі органи мають право отримувати безоплатно від платників податків, а також від установ НБУ, банків та інших фінансових установ довідки та/або копії документів про наявність банківських рахунків.

Банки та інші фінансові установи надають повідомлення про відкриття/закриття рахунку платника податків - юридичної особи чи самозайнятої фізичної особи у день відкриття/закриття рахунку та проводять видаткові операції за таким рахунком після взяття його на облік у контролюючому органі.

Радимо також ознайомитись із статтею «Методи ТЦУ».

Перевіряєте відповідність вимогам регуляторів? Спробуйте LIGA360:Compliance. У нашій найповнішій базі документів ви зможете знайти усі чинні норми Податкової, Нацбанку та інших держорганів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини