Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив перелік неоподаткованої благодійної допомоги на відновлення майна та інші потреби

Реклама

Постановою КМУ від 10.02.2023 р. № 121 скориговані норми переліку потреб, сума благодійної допомоги для задоволення яких не включається до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб.

Зокрема, до такого переліку належить відновлення втраченого майна: закупівля товарів (послуг), необхідних для відбудови пошкоджених або відновлення знищених житлових, господарських будівель і споруд шляхом виконання робіт з реконструкції, реставрації, капітального чи поточного ремонту, зокрема розроблення проектної (науково-проектної) документації, проведення її експертизи, утримання служби замовника, здійснення авторського і технічного нагляду, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Також до неоподаткованих потреб віднесли забезпечення житлом, житлово-комунальними послугами та паливом, необхідним для приготування їжі та обігрівання приміщення, транспортне обслуговування, пов'язане з переміщенням осіб з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих Російською Федерацією територій, а також влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до житлових будівель та приміщень.

Серед доповнень - надання соціальних послуг згідно з Класифікатором соціальних послуг, затвердженим наказом Мінсоцполітики від 23 червня 2020 р. № 429.

Нагадаємо, що згідно із пп. "б" пп. 170.7.8 ПКУ не включається до оподатковуваного доходу благодійна допомога у сумі, що сукупно протягом звітного (податкового) року не перевищує 500 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, - на відновлення втраченого майна, на житлові, соціальні і побутові потреби та на інші потреби згідно з переліком, що визначається КМУ, що виникли у платників податку, визначених пп. 165.1.54 ПКУ.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся LIGA360. Отримайте доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини