Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП на єдиному податку вперше звітує з ЄСВ: який тип зазначити у декларації та Додатку 1

15 лютого 2023, 13:30
566
0
Автор:
Реклама

Контролери у черговому роз'ясненні нагадали: у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку (абзац перший п. 50.1 ПКУ).

Згідно з приміткою 10 до Декларації невід'ємною частиною Декларації є Додаток 1, який подається та заповнюється фізичними особами - підприємцями - платниками єдиного податку першої - третьої груп, відповідно до пп. 296.2 та 296.3 ПКУ, та які є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ.

Таким чином, ФОП - платник єдиного податку, яка подавала Декларацію за минулий звітний період з позначкою «Звітна», а звітність по єдиному внеску подає вперше за такий період, то в Декларації та Додатку 1 до неї зазначає тип «Уточнююча», заповнюючи в Декларації повторно всі показники зазначені у Декларації, яка уточняється, та розд. VII «Визначення зобов'язань із сплати єдиного внеску за даними податкового звітного (податкового) періоду» Декларації. При цьому показник рядка 14 Декларації переноситься у рядки 15 та 16.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо також ознайомитись із статтею «Неповний робочий час: чи потрібно доплачувати до мінімального розміру ЄСВ«.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360:Підприємець. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини