Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові правила вирубування дерев і чагарників та використання цієї деревини – рішення КМУ

15 лютого 2023, 17:20
4834
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України затвердив правила вирубування дерев і чагарників та використання цієї деревини на лісових ділянках, призначених не для лісового господарства. Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Порядок розроблений на виконання Закону № 2321 та встановлює правила вирубування дерев і чагарників та використання одержаної при цьому деревини у разі:

- зміни цільового призначення земельних лісових ділянок (наприклад при вилученні земельних лісових ділянок для будівництва ліній електромереж, доріг, житлових будинків, інших будівель та споруд);

- встановлення сервітуту для їх використання в цілях, не пов'язаних із веденням лісового господарства;

- переведення земельних лісових ділянок до нелісових земель (здійснюється виключно для власних потреб лісгоспів).

«Раніше узагалі не була встановлена процедура надання дозволу та контролю за такими роботами. Наприклад, місцева влада могла схвалити рішення про вирубування дерев або укласти договір про встановлення земельного сервітуту, але процес отримання дозволу та проведення рубки був незрозумілим», - прокоментував міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини