Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мати і батько зможуть одночасно перебувати у відпустці по догляду за дитиною – законопроект

17 лютого 2023, 08:30
5129
0
Автор:
Реклама

У парламенті група народних депутатів зареєструвала законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері соціальних відпусток» (№ 9018 від 15.02.2023 р.). Ним хочуть внести зміни до правил надання соцвідпустки для догляду за дитиною.

Ключові положення законопроекту № 9018 наступні:

- надання визначення поняттям «одинока матір», «одинокий батько»;

- надання за бажанням матері, батька дитини відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Така відпустка може бути використана батьками одночасно, при цьому із загального трирічного строку тривалість одночасного перебування у відпустці обох батьків не може бути більшою від 4 місяців;

- якщо дитина потребує домашнього догляду, то матері, батьку дитини в обов'язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, зазначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання і військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини