Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлення КЗпП та платформна зайнятість: які ініціативи напрацьовують в Раді у 2023 році

Реклама

Верховна Рада України продовжить оновлення Кодексу законів про працю України у 2023 році - заявила Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Одне із завдань парламенту - запровадити нові види трудових відносин та розбудувати особливі алгоритми їх регулювання.

Також держава сприятиме у створенні майданчиків для надавачів та отримувачів послуг, що може значно скоротити рівень безробіття в Україні, зокрема, в період повоєнного відновлення. Мова йде про новий для України тип трудових відносин - платформну зайнятість.

Платформна зайнятість передбачає надання інтернет-сервісами та майданчиками можливості роботодавцю розмістити запит на виконання того чи іншого завдання, а безпосередньому виконавцю послуг - виконати ці завдання відповідно до власних компетенцій. Через інтернет-майданчики люди зможуть знаходити роботу, створювати колективи, виконувати проекти. Такий тип зайнятості стає сьогодні одним із перспективних напрямів розвитку ринку праці у світі.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини