Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифра оприлюднила алгоритм і зразки документів для бронювання ІТ-фахівців

17 лютого 2023, 09:20
2146
0
Автор:
Реклама

Експерти Міністерства цифрової трансформації презентували ІТ Комітету Європейської Бізнес Асоціації новий алгоритм бронювання IT-фахівців. Як відомо, з 31 січня в Україні діє новий алгоритм бронювання військовозобов'язаних для підприємств (що не виконують мобілізаційне завдання), який дозволяє забронювати до 50% військовозобов'язаних співробітників.

Головним нововведенням Постанови №76 для ІТ-індустрії є включення до критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, критерію «підприємство є резидентом Дія Сіті». Це важлива ремарка для усього ІТ, оскільки через специфіку індустрії виконання вимог 3+ критеріїв з переліку, без врахування резидентства в Дія Сіті, є доволі складним моментом.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Як, куди і в якому порядку звертатися для бронювання співробітників детально розписано у презентації від Мінцифри:

Також публічно розміщені форми відповідних документів.

Наразі в Мінцифри доопрацьовують критерії, за якими здійснюється визначення підприємства, яке має важливе значення для галузі національної економіки, що мають встановлюватися Міністерствами для відповідальної сфери.

Щодо термінів розгляду заявок на бронювання, представники Мінцифри запевнили, що намагатимуться надавати зворотній зв'язок максимально оперативно (впродовж тижня).

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини