Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як бізнесу оцінити збитки внаслідок російської агресії для їхньої компенсації – інструкція від ФДМУ

17 лютого 2023, 13:20
311
0
Автор:
Реклама

Що робити бізнесу для підготовки належного звіту про оцінку збитків внаслідок агресії РФ? У ФДМУ розповіли про кожен крок до компенсацій від агресора.

Крок №1. Зберіть докази. Зберіть усі можливі документальні підтвердження ушкоджень майна внаслідок агресії - свідчення очевидців, постраждалих, протоколи ДСНС, інформацію про відкриті кримінальні провадження Національної поліції.

Крок №2. Підтвердіть володіння майном. Доведіть, що пошкоджене майно перебувало на балансі підприємства ще до повномасштабної агресії. Проведіть порівняльну інвентаризацію - документуйте інформацію про стан майна до та після пошкодження.

Крок №3. Замовте оцінку. Зверніться до фахівця, який оцінює майно бізнесу. Покажіть результати досліджень з попередніх кроків. Він оцінить ушкодження за Методикою оцінки збитків бізнесу внаслідок агресії РФ. За результатами роботи отримайте звіт про оцінку збитків.

Крок №4. Пройдіть рецензування звіту. Надішліть звіт на перевірку фахівцям в оцінці майна бізнесу (з 2+ роками досвіду). Вони мають підтвердити відповідність проведеної оцінки згаданій Методиці.

Крок №5. Збережіть рецензований звіт. Чекайте зі звітом на можливість подати позов проти країни-агресора. Якщо ваш звіт отримає негативну рецензію - вимагайте від оцінювача доопрацювати оцінку збитків.

ФДМУ рекомендує постраждалим підприємцям замовити оцінку збитків вже зараз. Що раніше це зробите - то більше доказів збережете для позову проти РФ.

Як швидко знайти форму, бланк або нормативний акт? Понад 1,7 мільйонів документів є у LIGA360. А аналітичні фільтри допоможуть зробити пошук ще зручніше. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини