Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земділянки розташовані на території однієї громади: як єдинник заповнює Розрахунок мінімального податкового зобов’язання

20 лютого 2023, 16:00
598
0
Автор:
Реклама

Податківці нагадали, що першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов'язання, є 2022 рік.

Показники розд. ІІ додатка 3 «Розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік» до податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи юридичною особою заповнюються в гривнях з двома десятковими знаками, з урахуванням приміток.

Слід зазначити, що при обчисленні різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок за 2022 рік до загальної суми сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок, визначених, зокрема, п. 2971.5 ПКУ, включаються суми податків, зборів, платежів, сплачених у 2021 році в рахунок податкових зобов'язань з цих податків, зборів, платежів 2022 року (п. 66 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

При позитивному значенні різниці між сумою загального мінімального податкового зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок платник єдиного податку четвертої групи зобов'язаний збільшити визначену в податковій декларації за наступний за звітним податковий (звітний) рік суму єдиного податку, що підлягає сплаті до бюджету, на суму такого позитивного значення.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 108.02.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Радимо також ознайомитись із статтею «Розрахунок мінімального податкового зобов'язання для платників єдиного податку 4-ї групи (юридичних осіб)«.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини