Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оновив типову форму договору про стажування студентів в роботодавців

Реклама

Уряд скоригував норми Порядку укладення договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця і Типової форми договору про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця. Йдеться про постанову КМУ від 17.02.2023 р. № 146.

По-перше, керівником стажування вважають відповідальним за стажування працівником юридичної особи (підприємства, установи, організації) або фізичної особи - підприємця, яка в межах трудових відносин використовує працю фізичних осіб. Тобто, вже не висуватиметься досвід та стаж роботи за відповідною спеціальністю (кваліфікацією) або професією (кваліфікаційним рівнем) не менш як три роки

По-друге, відомості про проходження стажування вносять до реєстру застрахованих осіб в порядку, встановленому ПФУ за погодженням із Мінсоцполітики.

По-третє, в новій редакції викладено заяву та типову форму про стажування здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти у роботодавця.

Також читайте публікацію «Стажування студентів: оформлення та правові наслідки».

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини