Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навчальна відпустка в період простою повинна надаватися – Держпраці

Реклама

Чи оплачують працівникові навчальну відпустку в періоді простою на підприємстві - відповіли в Управлінні інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Держпраці.

Працівники, які успішно навчаються на вечірніх відділеннях професійно-технічних навчальних закладів, можуть розраховувати на додаткову оплачувану відпустка для підготовки та складання іспитів відповідно до ст. 14 Закону України «Про відпустки». Тим з них, які успішно навчаються без відриву від виробництва у вищих навчальних закладах з вечірньою та заочною формами навчання, надають додаткові оплачувані відпустки (ст. 15 Закону України «Про відпустки»).

Підстави для надання такої відпустки - заява працівника та довідка-виклик навчального закладу.

Роботодавець зобов'язаний надавати працівникові навчальну відпустку саме в той час, який визначив навчальний заклад. Ненадання відпустки у цей час не може бути обґрунтовано виробничою необхідністю.

Запровадження простою не виступає підставою для відмови працівникові в наданні оплачуваної навчальної відпустки. На час додаткових відпусток у зв'язку з навчанням за працівниками за основним місцем роботи зберігають середню зарплату (ст. 217 КЗпП).

На цю тему читайте аналітичну статтю «Навчальна відпустка працівника в періоді простою: як оплачувати».

Не витрачай час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини