Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба прагне відновити документальні перевірки

Реклама

Держмитслужба звітує, що за січень 2023 року митні аудитори виявили 76 фактів порушень митного законодавства орієнтовно на суму 20 млн грн, а до бюджету перераховано 10,3 млн грн, з яких 0,9 млн грн - сплата податкової заборгованості минулих періодів.

Також не оминули увагою той факт, що на період дії воєнного, надзвичайного стану внесені зміни до Митного кодексу України щодо зупинення проведення документальних перевірок дотримання законодавства України з питань митної справи. Проте все ж триває робота із парламентарями аби відновити проведення документальні перевірки з метою визначення розміру занижених податкових зобов'язань та притягнення несумлінних суб'єктів господарювання до фінансової відповідальності..

Найбільше фактів порушень законодавства з питань митної справи встановлено:

- за матеріалами уповноважених органів іноземних держав (непітвердження преференційного режиму, митної вартості, року виготовлення транспортних засобів тощо) - 61%;

-порушення правил класифікації - 17%,

- порушення умов та вимог митних режимів - 2%,

- інші порушення (неправомірне застосування пільг, не застосування антидемпінгових заходів тощо) - 20%.

Лише обрана інформація - в рішенні LIGA360. Інструменти для контролю змін воєнного часу, аналітичні видання, роз?яснення експертів. Замовляй LIGA360:Бухгалтер прямо сьогодні, щоб не загубитися в інформаційному потоці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини