Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проценти від депозитів пропонують звільнити від податків, але з певними обмеженнями

Реклама

Раді пропонують розглянути ініціативу встановити неоподатковувану суму депозитів. Вона закріплена у законопроекті № 9037 від 20.02.2023 року.

Він пропонує звільнити від оподаткування загальну суму процентів, нарахованих на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів фізичних осіб, якщо загальна сума таких вкладів розміщена на рахунках банків, які створені та діють на території України, та не перевищує 600 тис грн.

До розрахунку такої загальної суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів фізичних осіб не включатимуть суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів членів сімей фізичних осіб першого та другого ступеня споріднення.

Одночасно буде розглянута можливість доступу банками, як податковими агентами, до банківської таємниці інших банків в частині відомостей про банківські вкладні (депозитні) або поточні рахунки, ощадні (депозитні) сертифікати фізичних осіб у порядку, встановленому НБУ.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини