Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи надають медпрацівникам матдопомогу на оздоровлення під час воєнного стану – Держпраці

23 лютого 2023, 14:10
1212
0
Автор:
Реклама

Із 01.01.2012 р. допомога на оздоровлення для медичних працівників є обов'язковою виплатою, а кошти на таку виплату мають передбачатися в кошторисах доходів і видатків відповідних закладів (установ) охорони здоров'я (абз. 3 п. 2 Постанови № 524). Про це нагадали у Південно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці.

Як пояснили у Листі № 773 МОЗ та Профспілка працівників охорони здоров'я, допомогу на оздоровлення виплачують за основним місцем роботи працівника у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розписі закладу з урахуванням усіх підвищень (посадовий оклад, визначений у графі 12 тарифікаційного списку без урахування інших доплат і надбавок).

Таким чином матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки медичним працівникам є обов'язковою виплатою, працівники мають на неї право як в мирний час та і в період дії воєнного стану.

Що треба знати бухгалтеру про оплату праці у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини