Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли чекати податкову реформу – зізнання прем’єр-міністра

1 березня 2023, 09:15
1388
0
Автор:
Реклама

В інтерв'ю Forbes прем'єр-міністр Денис Шмигаль розказав, що думає про податкову реформу, «маски-шоу» від правоохоронців та інші проблеми бізнесу. За його словами, абсолютно всі податки, які бізнес платить до державного бюджету, зараз ідуть на фінансування сил безпеки та оборони. Тому поки йде активна фаза війни, податкових змін, щонайменше революційних, не буде.

«Проте ведемо перемовини з МВФ, що після війни почнемо спільну роботу над майбутньою податковою реформою, яка стане частиною покращення інвестиційного і бізнес-клімату. Її концепція буде вписана в план післявоєнного відновлення України», - зауважив Денис Шмигаль.

На питання про обшуки правоохоронців у бізнес-структурах премєр-міністр відповів: «Це робота правоохоронних органів. Уряд - це не суд, я не втручався в роботу правоохоронних органів. «Сприятливий інвестиційний клімат» - фраза, яку багато років використовували в популістичних заявах. А потрібно робити конкретні кроки».

Першим з таких кроків очільник уряду назвав реформу правосуддя: «Коли є точка справедливості, бізнес почуває себе впевнено і розуміє, що може захистити свої інвестиції. На цьому закінчуються всі «Маски-шоу стоп». Зараз держава разом із міжнародними партнерами над цим активно працює».

Другим кроком Денис Шмигаль вважає максимальну диджиталізацію та створення максимально ефективних державних реєстрів: «Це усуне дуже багато питань - у податковій, на митниці та інших сферах».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини