Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи до 201 тисячі грн за одного працівника – податківці та Держпраці складають перелік «сірих» роботодавців

7 березня 2023, 09:15
16210
0
Автор:
Реклама

ДПС та Держпраці об'єднуються з іншими органами для активізації роботи, спрямованої на подолання явища незадекларованої праці. При міжрегіональних територіальних управліннях Держпраці створені міжвідомчі робочі групи, які організовують роботу щодо ідентифікації суб'єктів господарювання, що не укладають трудові договори з працівниками, та формується їх перелік з метою організації подальших заходів стимулювання таких роботодавців до належного оформлення трудових відносин. Про це заявила пресслужба Державної податкової служби України.

З метою інформування суб'єктів господарювання про ризики незадекларованої праці Державною податковою службою України всім платникам розсилаються інформаційні повідомлення, розроблені Держпраці. Така робота є частиною спільної інформаційної кампанії щодо ролі оформлення трудових відносин в умовах воєнного стану у забезпеченні економічної стійкості держави. Відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може сягати 201 тисячі гривень.

У ДПС звертають увагу роботодавців, що оформлювати працівників і сплачувати податки - це не просто юридичне зобов'язання, а громадянський обов'язок, особливо в часи війни.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини