Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли ФОП-загальносистемники, які припиняють діяльність, подають декларацію про доходи

Реклама

В ГУ ДПС в Черкаській області нагадали, що ФОП на загальній системі подають річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, а також відомості про суми ЄСВ, нарахованого на доходи від підприємницької діяльності в розмірах, визначених відповідно до закону (п. 177.11 ПКУ).

Фізичні особи, стосовно яких проведено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображають виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, у строки, встановлені для місячного податкового періоду.

При проведені держреєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за його рішенням останній базовий податковий (звітний) період - період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведена держреєстрація припинення підприємницької діяльності.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини