Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що буде із переплатою податку на прибуток для бізнесу, який перейшов на єдиний податок за ставкою 2%

Реклама

Надміру сплачена сума податку на прибуток підприємств, наявна на дату переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2%, може бути зарахована у погашення грошових зобов'язань з цього податку, що виникатимуть після відновлення сплати податку на прибуток підприємств - пояснили в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

Авансові внески з податку на прибуток підприємств при виплаті дивідендів, які залишилися неврахованими у зменшення нарахованої суми податкового зобов'язання з цього податку на дату переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2%, можуть бути враховані у зменшення такої суми після відновлення сплати податку на прибуток підприємств.

Від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств, яке існувало на дату переходу на сплату єдиного податку, може бути зараховане у зменшення об'єкта оподаткування, що виникатиме після відновлення сплати цього податку.

У свою чергу проценти, які перевищують суму обмеження, визначеного п. 140.2 ПКУ, які збільшили фінрезультат, що залишилися не врахованими у зменшення фінрезультату на дату переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2%, зменшують фінрезультат з урахуванням обмежень, встановлених п. 140.2 ПКУ, після відновлення сплати податку на прибуток підприємств.

Платник, який упродовж календарного року перейшов на сплату єдиного податку за ставкою 2%, у разі відновлення ним у цьому ж році сплати податку на прибуток підприємств складає та подає податкову декларацію з податку на прибуток підприємств наростаючим підсумком з початку такого календарного року. Водночас результати діяльності за періоди перебування на сплаті єдиного податку за ставкою 2% не враховують при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств.

Обсяг річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків) платника податку на прибуток підприємств для цілей застосування пп. 39.2.1.7, пп. 134.1.1 та п. 137.5 ПКУ обчислююють за весь звітний рік, у тому числі з урахуванням доходів, отриманих за періоди такого року, в яких такий платник податку перебував на сплаті єдиного податку за ставкою 2%.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини