Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який валютний курс береться для складанні податкової накладної на експорт товарів

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків пояснило платника ПДВ, як визначати валютний курс для складання податкової накладної на експорт.

Для визначення згідно з п. 187.1 ПКУ дати виникнення податкового зобов'язання з ПДВ при експорті товарів, дата оформлення митної декларації - дата завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитку особистої номерної печатки, а в разі електронного декларування - внесення за допомогою автоматизованої системи митного оформлення відмітки.

Тож при експорті товарів дата виникнення податкового зобов'язання з ПДВ - дата оформлення митної декларації, яка відображає завершення процедури митного оформлення експортної операції.

На дату виникнення податкового зобов'язання платник ПДВ - експортер складає податкову накладну з урахуванням офіційного курсу гривні до іноземних валют, який встановлено НБУ у попередній робочий день.

Не пропустіть публікації:

- Експорт готової продукції за ціною, нижчою за собівартість;

- Експорт товару без оплати: наслідки для продавця;

- Експорт без вивезення товару.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини