Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС радить не відкладати реєстрацію податкових накладних на останній день

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області рекомендували подати Таблицю даних платника платникам ПДВ, які здійснюють діяльність, пов'язану з виробництвом, будівництвом, наданням послуг, виконанням робіт, сільськогосподарським товаровиробництвом та інших.

Таблиця убезпечить платника в майбутньому від блокування податкової накладної, оскільки податкові накладні з кодами з врахованої Таблиці не блокують, проте за умови, що у податковій накладній вказано коди товарів/послуг точнісінько так, як вони вказані в Таблиці, тобто однаково, в тому ж вигляді, з тією ж кількістю символів. Інакше реєстрацію податкової накладної можуть зупинити.

Доволі часто платники ПДВ подають таблиці даних, до яких вносять види діяльності згідно з КВЕД, які, не внесені до реєстраційних даних, або подають таблиці даних із інформацією, яка не відповідає його податковій звітності чи даним ЄРПН, щодо наявності трудових ресурсів, основних засобів, власних чи орендованих земельних ресурсів, нежитлових приміщень, техніки для виконання робіт, придбання послуг з оброблення землі, збирання врожаю тощо. Ці помилки спричиняють відмови у врахуванні Таблиці даних.

При цьому податківці закликала платників не відкладати реєстрацію податкових накладних на останній день. При одночасній реєстрації великої кількості податкових накладних з'являються помилки, тому підвищується ризик їх блокування.

Окрім того, платникам ПДВ радять перевіряти своїх контрагентів на ризиковість, звертати увагу на те, коли компанія зареєстрована, який у неї статутний капітал (чи відповідає реальним витратам), чи змінювався директор (якщо так, то чому). Бізнес має чітко усвідомлювати ризики роботи з контрагентом. Потрібно ретельно перевіряти договори з контрагентами.

Ознайомтеся додатково із публікаціями:

- Мінфін змінив порядок ухвалення рішень щодо блокування ПН/РК;

- Блокування ПН/РК: черговий update від Кабміну;

- Блокування податкових накладних: особливості подання таблиці даних платника ПДВ.

Читайте усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини