Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державної архітектурно-будівельної інспекції більше не існує – у чому причина

14 березня 2023, 09:15
3774
0
Автор:
Реклама

Рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції було ухвалено Кабінетом Міністрів України у 2020 році. Причиною стали численні скарги на її діяльність та факти порушень в роботі. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури інформує, що офіційно завершило ліквідацію ДАБІ. Роботу припинили всі її 24 територіальні органи, закрито 5420 виконавчих проваджень у судових справах.

«Поставили крапку в існуванні однієї з найкорумпованіших державних структур в історії незалежної України. За підрахунками експертів, корупція в будівельній сфері, спричинена протиправними діями ДАБІ, могла щорічно становити не менше 3 мільярдів гривень. Від цього страждали як замовники будівництва та підрядники, так і громадяни, які планували придбати житло», - прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Всі документи Державної архітектурно-будівельної інспекції передані на зберігання в Центральний державний архів вищих органів влади та управління України. Державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд з вересня 2021 року здійснює Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини