Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи вважається пільгою звільнення від сплати податку на нерухомість під час воєнного стану

14 березня 2023, 10:10
688
0
Автор:
Реклама

Тимчасовий порядок справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з урахуванням особливостей не може вважатися пільгами, тому положення пп. 69.22 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ не включені до довідників пільг. Так відзначають спеціалісти ДПС у роз'ясненні із категорії 106.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

У разі застосування положень пп. 69.22 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ при декларуванні податкових зобов'язань, у формі Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, (далі - Декларація), інформація щодо пільг не зазначається (колонки 18 - 22 розд. I додатка 1 (для об'єктів житлової нерухомості) до Декларації та колонки 17 - 21 розд. I додатка 2 (для об'єктів нежитлової нерухомості) до Декларації)).

Пояснення зменшення суми податкового зобов'язання до сплати (різниця між показниками колонок 17 та 23 розд. I додатка 1 до Декларації та колонок 16 та 22 розд. I додатка 2 до Декларації) у зв'язку з застосуванням положень пп. 69.22 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ платником зазначається в Декларації у рядку 8 "Доповнення до Податкової декларації".

У колонці "Зміст доповнення" зазначається причина зменшення податкового зобов'язання: "Уточнена сума податкового зобов'язання до сплати розрахована відповідно до пп. 69.22 підрозд. 10 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ".

Радимо також ознайомитись із статтею «Чому ДПС не визнає Переліку територій від Мінреінтеграції».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини